Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szwedzki cynamonowiec"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27489
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 173
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 198
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1237
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27489
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 173
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 198
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1237
Składniki
Jabłka obierz, wydrąż środki. W miejsca po gniazdach nasiennych włóż konfiturę. Tortownicę wyłóż pergaminem. Ustaw w niej jabłka. Z cytryny wyciśnij sok. Skrop nim owoce.
Obie mąki wymieszaj z cynamonem i proszkiem do pieczenia. Jajka ubij z cukrem. Kiedy masa będzie puszysta, mieszaj ją, porcjami dodając mąki z dodatkami i olej. Ciastem polej owoce.
Ciasto piecz ok. 45 minut w temp. 185 st. Wystudź. Śmietanę ubij na sztywno z cukrem waniliowym. Ciasto udekoruj bitą śmietaną i korą cynamonu.Źródło: Tina