Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Szybki deser porzeczkowy"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 169
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 25
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 102
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 435
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19586
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 169
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 25
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 102
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 435
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19586
Składniki
Jajka ubij na puszystą masę. Pod koniec ubijania dosyp cukier. Obie mąki przesiej z proszkiem, porcjami wsypuj do masy jajecznej i mieszaj łyżką. Formę do tarty wyłóż pergaminem. Na spodzie rozsmaruj ciasto. Piecz je 15 minut w temp. 200°C.
Porzeczki opłucz, oderwij od gałązek. Z połowy owoców i cukru usmaż konfiturę. Rozsmaruj ją na cieście. Obłóż resztą owoców. Ew. oprósz cukrem pudrem.Źródło: Naj