Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niby zwykły placek ale bardzo smaczny. Moja rodzina nie zostawia ani okruszka.
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 26
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 135
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 26
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 135
Składniki
Jajka lekko ubić, dodać cukier, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, aromat waniliowy i jogurt. Wszystko razem utrzeć na pomocą pałki. Ciasto wylać do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Średnica foremki 22 cm.
Ułożyć śliwki skórką do ciasta. Piec w nagrzanym piekarniku 45-50 min. w 180 st. C. Po upieczeniu i wystudzeniu posypać cukrem pudrem.