Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 101
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 101
Składniki
Wszystkie warzywa pokrój w kostkę, cebule posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę. Parówki pokrój w plasterki. Na rozgrzanym oleju zeszklij cebule i czosnek, dodaj wędlinę i podsmaż na złoty kolor. Całość przełóż do garnka i zalej 2 litrami wody. Wsyp zioła i dopraw solą, pieprzem oraz ostrą papryką.
Gotuj około 15 minut. Na tej samej patelni co cebule podsmaż pomidory i paprykę. Wsyp warzywa do garnka i gotuj jeszcze 15 minut. Pod koniec gotowania dodaj pokrojoną cukinię i koncentrat pomidorowy. Leczo zapraw zasmażką przyrządzoną z łyżki masła i mąki.Źródło: Na żywo