Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodki deser z prażonego ryżu i z cukierków "krówki"
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 31
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 127
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 111
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 110
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 31
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 127
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 111
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 110
Składniki
Krówki roztapiamy w rondelku na małym ogniu.Dodajemy margarynę. Podgrzewamy, od czasu do czasu mieszając,aż powstanie jednolita masa.
Wsypujemy ryż preparowany i mieszamy z masą krówkową. Czekamy 2-3 minuty, aż ryz nasiąknie.
Formujemy szyszki, zanurzając dłonie w zimnej wodzie. Rada: Do szyszek można dodać 2 łyżki kakao.