Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne szyszki smakują każdemu w mojej rodzinie.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 46
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 737
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 91
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 46
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 737
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 91
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Składniki
1. Masło przełożyć do dużego garnka i roztapiać na bardzo małym ogniu mieszając drewnianą łyżką. 2. Następnie do garnka wrzucić wszystkie cukierki i nadal podgrzewać na małym ogniu,stale mieszając,aż do uzyskania jednolitej masy .Bardzo uważać,żeby składniki w garnku się nie przypaliły ,gdyż masa nabrałaby wówczas gorzkiego,nieprzyjemnego smaku. 3. Nie przerywając mieszania,do roztopionego masła z dodatkiem karmelków stopniowo wsypywać ryż preparowany. 4. Porcje gorącej masy ryżowo -karmelkowej nakładać łyżką na kawałek folii spożywczej lub woreczek śniadaniowy i formować kształt szyszki.Każdą sztukę ułożyć na talerzu tak, aby szyszki się ze sobą nie stykały i odstawić do ostygnięcia.