Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Talarki ziemniaczane na parówkach"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 103
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 145
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 30
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 132
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 103
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 145
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 30
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 132
Składniki
Ziemniaki cieniutko obierz. Umyj i przekrój na połówki. Zioła wymieszaj z oliwą. Polej ziemniaki i dobrze wymieszaj. Na dno brytfanki wysyp sól. Ułóż ziemniaki przekrojoną częścią do góry. Posyp papryką. Brytfankę przykryj folią aluminiową. Piecz w 180°C około godziny.
Parówki pokrój na talarki. Boczniaki umyj, osusz i pokrój w plasterki. Cebulę obierz, posiekaj, ogórki pokrój w kostkę. Rozgrzej masło na patelni. Wrzuć boczniaki. Smaż 3-4 minuty minut. Dodaj parówki, cebulę, a na koniec ogórki. Wymieszaj, zwiększ ogień i smaż ok. 5 minut.
Parówki z dodatkami przełóż do formy żaroodpornej. Przykryj ziemniakami, posmaruj jajkiem roztrzepanym z mlekiem. Piecz 15 minut. Udekoruj.Źródło: Naj