Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu musicie spróbować! Ciasto ma maślany smak. Robi się je bardzo łatwo. Poradzi sobie z nim każdy niedoświadczony cukiernik.
mikser, piekarnik
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 365
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 394
Proste ciasto na kwaśnej, gęstej śmietanie i oleju z rabarbarem. Zaczyna się...
Odsłon: 14768
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 365
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 394
Proste ciasto na kwaśnej, gęstej śmietanie i oleju z rabarbarem. Zaczyna się...
Odsłon: 14768
Składniki
Tortownicę wysmarować masłem i obsypać mąką. Cytrynę wyszorować. Umyć i obrać jabłka. 2 jabłka zetrzeć, a jedno pokroić w półplasterki. Jabłka skropić sokiem z cytryny.
Ciepłe, miękkie masło utrzeć na puszystą masę. Dodawać pojedydynczo jajka ciągle mieszając. Dodać startą skórkę cytryny. Dodać przesianą mąkę oraz proszek do pieczenia, zmiksować. Dodać starte jabłka, wymieszać.
Ułożyć na cieście plasterki jabłek.
Wierzch posmarować borówkami.
Piec w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 175°C na góra-dół.
Smacznego! :)