Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tortilla warzywna"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27475
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 165
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 191
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1210
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27475
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 165
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 191
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1210
Składniki
Obie mąki przesiej do misy. Wlej około szklanki letniej wody, dodaj roztopione masło i posól. Wyrób elastyczne ciasto. Zagnieć kulę, przykryj ściereczką i odstaw na 15 minut w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
W tym czasie pokrój warzywa w drobną kostkę (z pomidorów zdejmij wcześniej skórkę). Podduś je na oliwie i dopraw do smaku.
Ciasto podziel na 10 równych kawałków, ulep z nich kulki, a następnie każdą z nich rozwałkuj na okrągły placek. Usmaż z dwóch stron na suchej patelni.
Gdy tortille będą gotowe, napełnij je farszem. Możesz je polać dowolnym sosem.Źródło: Telemax