Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tortilla ziemniaczana"
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 364
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 101
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 105
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 54
Polecam.
Odsłon: 68
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 364
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 101
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 105
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 54
Polecam.
Odsłon: 68
Składniki
Ziemniaki oczyść i pokrój w cienkie plastry. Obierz cebulę i pokrój w talarki.
Na dużej patelni rozgrzej 4 łyżki oliwy i zeszklij na niej cebulę. Cebulę odłóż, a do wysmażonego sosu dodaj ziemniaki. Przykryj pokrywką i piecz powoli na wolnym ogniu, od czasu do czasu obracając.
Kiedy ziemniaki zaczną się rozpadać, dodaj cebulę. Całość dopraw solą, pieprzem i przesyp do misy.
Rozbełtaj jajka i wlej do miski z ziemniakami. Dokładnie wymieszaj i wyłóż na patelnię, na której wcześniej rozgrzej trochę oliwy.
Kiedy dolna część tortilli będzie gotowa, obróć ją i dosmaż z drugiej strony. Przed podaniem posyp ziołami.Źródło: Na żywo