Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 29
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 27
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 29
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 27
Składniki
Wyłóż formę do babki dużym arkuszem gazy lub folii (musi wystarczyć jeszcze do przykrycia wierzchu paschy).
Posiekaj owoce suszone i imbir, wymieszaj w misce z likierem.
Zmiksuj na gładką masę cukier i masło. Dodaj żółtka i ubijaj do uzyskania kremu. Następnie wrzuć skórkę pomarańczową i cytrynową oraz suszone owoce. Na końcu dołóż twaróg i śmietanę. Wymieszaj.
Przełóż masę serową do przygotowanej formy, wyrównaj, zawiń gazę i wstaw do lodówki na przynajmniej 8 godzin.
Podpraż na suchej patelni płatki migdałów. Wyjmij paschę z lodówki, odwiń folię, przełóż deser na paterę. Ostrożnie zdejmij folię. Po wierzchu posyp płatkami migdałowymi.
12 porcji
4,50 zł porcja
Czas 40 min
278 kcalŹródło: Olivia