Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Trójkolorowa sałatka"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9401
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 226
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 508
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9401
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 226
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 508
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Buraki umyj, zawiń oddzielnie w folię aluminiową. Włóż je do piekarnika i piecz ok. 50 minut. Gdy ostygną, obierz i pokrój w cząstki.
Porwij mięso kurczaka na drobne kawałki. Umyj i dokładnie osusz zieleninę. Cebulę obierz i pokrój w cieniutkie krążki. Orzechy pokrój i podpraż na suchej patelni.
Ułóż buraki i mięso na półmisku. Obsyp je zieleniną i cebulą.
Wymieszaj oliwę, ocet winny, musztardę oraz miód. Polej dressingiem sałatkę. Pokrój ser w kawałki i rozłóż je na wierzchu sałatki. Posyp uprażonymi orzechami.Źródło: Olivia