Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1009
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1143
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11664
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1009
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1143
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11664
Składniki
Rozpuść czekoladę: do żaroodpornej miski włóż 200 g pokruszonej gorzkiej czekolady, dodaj 3 łyżki wody, umieść miskę nad garnkiem z gorącą wodą.
Utrzyj na krem 50 g miękkiego masła, połącz dokładnie z przestudzoną (ale jeszcze płynną) czekoladą i 30 g cukru pudru (koniecznie przesianego).
Ze schłodzonej w lodówce masy formuj kulki wielkości orzecha włoskiego. Obtaczaj je w kakao lub w drobno startej na tarce czekoladzie deserowej.
Każdą uformowaną truflę układaj (najlepiej posługując się szczypcami) w papierowej, harmoniowej torebce.
Trufle przechowuj w lodówce nie dłużej niż 3 dni. Wyjmij je tuż przed podaniem. Możesz ułożyć je na paterze, najlepiej w efektowną piramidkę.