Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Trufle w kakaowej posypce"
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5228
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4997
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 62
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 230
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5228
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4997
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 62
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 230
Składniki
Zagotuj w rondelku śmietankę, miód i starty imbir. Dodaj do masy pokruszoną gorzką czekoladę. Całość odstaw na 5 minut.
Wymieszaj wszystkie na gładką masę. Dodaj miękkie masło i likier czekoladowy. Wymieszaj.
Przelej ostudzoną masę truflową do wyłożonej folią spożywczą foremki lub na głęboką tacę. Wstaw do lodówki na minimum 3 godziny.
Wyjmij z lodówki stężałą masę i pokrój na małe kostki. Każdą obtaczaj w kakao.Źródło: Olivia