Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Trufle z likierem i nutą mięty"
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 38
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 131
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 123
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 123
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 38
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 131
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 123
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 123
Składniki
W kąpieli wodnej rozpuszczam czekoladę. Stopniowo dodaję masło, mieszam. Gdy czekolada połączy się z masłem, wlewam śmietankę i wsypuję pokruszone na pył herbatniki. Następnie wlewam likier, krople miętowe i dodaję wydrążone ziarenka z wanilii, dokładnie mieszam.
Wstawiam masę do lodówki, żeby solidnie się schłodziła i stężała. Potem nabieram masę łyżeczką, formuję w dłoniach kulki i mocno obtaczam je w wysypanym na talerzyk gorzkim kakao.
Aksamitne i orzeźwiające dzięki mięcie. Przechowuje się je w pojemniku w lodówce do 2 tygodni, ale na ogół szybciej znikają. Agata Skiba z ŁabędziowaŹródło: Kobieta i życie