Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Truskawki pod chrupiącą pierzynką"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 58
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 103
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 58
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 103
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Truskawki opłucz, osusz i usuń szypułki. Przełóż owoce do dużej miski, posyp cukrem pudrem, drobniutko posiekaną wanilią i łyżką mąki ryżowej. Skrop dwiema łyżkami wody. Delikatnie wymieszaj całość, po czym wyłóż do żaroodpornego naczynia.
Wymieszaj resztę mąki ryżowej z wiórkami kokosowymi. Dodaj masło i zagnieć palcami, aby powstały okruszki. Posyp nimi truskawki po wierzchu.
Wstaw deser do piekarnika i piecz ok. 30 minut, aż kruszonka nabierze złotego koloru. Podawaj od razu po wyjęciu z piekarnika lub po ostudzeniu do temperatury pokojowej.
4 porcje • : 10 min • pieczenie: 30 min • 270 kcal/porcja • 3 zł/porcjaŹródło: Olivia