Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Truskawkowe babeczki z wzorkiem"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 22
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 23
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 22
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 23
Składniki
Masło utrzyj z cukrem na jasną, puszystą masę. Wbijaj po jednym jajku, za każdym razem dokładnie miksując. Na koniec małymi partiami wsyp mąkę przesianą z proszkiem i szczyptą soli. Do papilotek włóż po jednej umytej, odszypułkowanej i osuszonej truskawce. Dopełnij ciastem do 3/4 wysokości foremki. Piecz w 180oC przez ok. 20 minut.
Truskawki umyj, odszypułkuj i zagotuj z wodą. Zmiksuj na gładką masę. Białka ubij z cukrem i szczyptą soli w misce nad garnkiem z wrzącą wodą. Kiedy cukier już się rozpuści, zdejmij pianę znad wrzątku i ubijaj dalej, aż białka ostygną. Dodawaj partiami masło, a na koniec mus owocowy. Zimne babeczki udekoruj kremem, truskawkami i posypką.
Krem nałóż łyżką na babeczkę, wyrównaj boki. Wykałaczką zrób naokoło rowki.Źródło: Naj