Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis z kilku składników. Bez cukru, bez glutenu, bez szkodliwych tłuszczy. Najlepszy sposób na przygotowanie eleganckiego deseru z jogurtu naturalnego i gorzkiej czekolady.
Danie obiadowe z wykorzystaniem makaronu jest proste w przygotowaniu, wzbogac...
Odsłon: 347
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 724
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16894
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 141
Danie obiadowe z wykorzystaniem makaronu jest proste w przygotowaniu, wzbogac...
Odsłon: 347
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 724
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16894
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 141
Składniki
Do miski dodajemy pokruszone wafle ryżowe, słodzik, wiórki kokosowe, cynamon i jogurt naturalny. Mieszamy.
Czekoladę kruszymy i rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
Truskawki nacinamy ostrym nożem, nie docinając do końca. Robimy cztery płatki przy szypułce, następne cztery między tymi wcześniej wyciętymi. Czubek truskawki rozcinamy na kilka części zależnie od wielkości truskawki. Powstałe "płatki" lekko rozchylamy, otrzymujemy tym samym gotowy "kwiatek".
Porcję jogurtu nakładamy do miseczek. Polewamy roztopioną czekoladą. Deser dekorujemy truskawkowym kwiatkiem i wkładamy do lodówki na godzinę. Smacznego!