Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierwszy raz próbowałam nieznaną mi dotąd TAPIOKĘ! Moje wrażenia- duże i pozytywne zaskoczenie. Mimo, że sama w sobie nie ma smaku, to nabiera go poprzez gotowanie w mleku, a w połączeniu z truskawkami tworzy idealny pudding.
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1749
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 117
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1749
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 117
Składniki
Połowę truskawek zamrozić, drugą połowę zblendować na mus.
Tapiokę namoczyć w wodzie (co najmniej 30 minut), a następnie ugotować w mleku z dodatkiem stevi (cały czas mieszając!) do momentu, aż kuleczki tapioki będą przezroczyste.
Ugotowaną tapiokę schłodzić.
Połowę schłodzonej tapioki wymieszać z musem truskawkowym, drugą połowę pozostawić.
Zamrożone truskawki, po wyciągnięciu z zamrażalnika, odstawić na kilka minut, a następnie zblendować, aby powstał sorbet (można dosłodzić go stevią).
Pudding podawać w pucharkach: warstwa tapioki z truskawką, warta tapioki z mlekiem, gałka sorbetu i kilka orzechów nerkowca.