Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tureckie placki z dyni"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27446
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1163
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27446
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1163
Składniki
Obrane marchewki, cebulę i oczyszczoną z pestek dynię zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Po kwadransie odciśnij warzywa z nadmiaru soku i przełóż do miski.
Wbij jajko i wsyp przesianą przez sito mąkę pszenną. Dodaj posiekane drobno zioła oraz pokruszoną fetę. Wymieszaj i dopraw do smaku.
Na rozgrzanym oleju usmaż placki na rumiano z obu stron.
50 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 340
<strong>Justyna Cukier z Drzewicy</strong>Źródło: Super TV