Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tureckie placki z dyni"
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20656
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 50
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5189
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 50
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20656
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 50
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5189
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 50
Składniki
Obrane marchewki, cebulę i oczyszczoną z pestek dynię zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.
Po kwadransie odciśnij warzywa z nadmiaru soku i przełóż do miski.
Wbij jajko i wsyp przesianą przez sito mąkę pszenną.
Następnie dodaj posiekane drobno zioła oraz pokruszoną fetę. Wymieszaj i dopraw do smaku (ostrożnie z solą, bo feta sama w sobie jest słona).
Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju, nakładaj łyżką porcję ciasta i smaż placki na wolnym ogniu, na rumiano z obu stron.
Czas przygotowania: 50 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 340. Stopień trudności: łatwy.Źródło: Telemax