Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Twarogowe babeczki"
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 523
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 186
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 125
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 15144
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 53
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 93
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 523
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 186
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 125
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 15144
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 53
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 93
Składniki
Biały ser zmiel lub przeciśnij przez praskę. Możesz też użyć gotowego mielonego twarogu na sernik. Zmiksuj go razem z jogurtem oraz 4 łyżkami płynnego miodu.
Żelatynę wsyp do garnuszka z zimnym mlekiem. Odstaw na kilka minut do napęcznienia, a następnie ustaw garnuszek na kuchence. Podgrzewaj mleko, cały czas mieszając, aż żelatyna całkowicie się rozpuści. Zdejmij z ognia, lekko przestudź.
Ciepłe (ale nie gorące) mleko z żelatyną wlej do masy serowej z jo- gurtem i miodem. Starannie wymieszaj. Małe miseczki lub kubeczki posmaruj olejem i wysyp cukrem pudrem. Nałóż masę serową. Odstaw do lodówki na kilka godzin do stężenia.
Deser wyjmij z naczynek. Obłóż plasterkami owoców i ziołami, polej miodem.
Czas ok. 30 min; porcja – 180 kcal, cena 2,90 zł.
Domowy jogurt
Zagotuj litr tłustego mleka (niepasteryzowanego). Gdy przestygnie do temp. ok. 40 st., dodaj 15 dag gęstego jogurtu naturalnego, wymieszaj. Przelej do słoiczków.
Każdy owiń gazetą i odstaw na 12 godzin. Nową partię rób z resztek poprzedniego jogurtu.Źródło: Świat kobiety