Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Twarogowe placki z jagodami"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 53
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 93
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 276
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 53
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 93
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 276
Składniki
<strong>Ewelina Kittner z Rybnika</strong>
Twaróg miksuję. Dodaję kaszę mannę, żółtka i cukier puder. Mieszam.
2Białka ubijam na sztywną pianę i ostrożnie łączę z ciastem. Mieszam.
Nabieram na łyżkę po porcji ciasta i przekładam na talerz z mąką. Obtaczam w niej ciasto i formuję w dłoniach placuszki. Smażę je na rozgrzanym oleju na złoto. Jagody zasypuję cukrem i gotuję na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje.
40 min • Porcja 220 kcal • Koszt porcji 2,10 zł • Przepis na 4-5 porcjiŹródło: Kobieta i życie