Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ucierane z truskawkami"
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 128
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 286
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 127
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 13954
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 128
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 286
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 127
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 13954
Składniki
Margarynę utrzyj z cukrami, dodając po jednym jajku. Obie mąki wymieszaj, dodaj proszek do pieczenia. Do masy jajecznej wlej aromat waniliowy oraz, ucierając, syp porcjami mąki z proszkiem.
Ciasto wlej do tortownicy o średnicy 27 cm. Na wierzchu ułóż umyte, odszypułkowane truskawki. Posyp słupkami migdałowymi. Piecz 50 min w 170°C. Kiedy ostygnie, posyp cukrem pudrem.
<strong>Przepis przysłała Alina Waliczek z Dzimierza</strong>Źródło: Relaks