Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ucieraniec z porzeczkami"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 121
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 169
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 51
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 141
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 121
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 169
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 51
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 141
Składniki
Masło utrzyj z połową cukrów, 2 jajkami i 2 żółtkami (2 białka odłóż). Mąki przesiej z proszkiem do pieczenia, dodaj do masy maślanej.
Dno formy (21 cm) wyściel papierem do pieczenia, boki posmaruj masłem. Wylej ciasto, posyp porzeczkami. Piecz w 190oC ok. 20 min.
Pozostawione 2 białka ubij, dodaj resztę cukrów i szczyptę soli. Pod koniec wsyp wiórki. Pianę wyłóż na ciasto, piecz 35 min w 170oC. Gotowe ciasto udekoruj wg uznania.
Czas przygotowania 70 min, ilość porcji 12, cena za porcję 1,50 złŹródło: Chwila dla Ciebie