Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ucierany placek śliwkowy"
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 90
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6433
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 135
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 220
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 90
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6433
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 135
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 220
Składniki
Margarynę utrzyj starannie z cukrem. Dalej ucierając, dodawaj po jednym jajku. Wsyp mąkę przesianą razem z proszkiem do pieczenia. Na koniec wlej mleko. Całość zmiksuj. Przełóż do formy.
Śliwki opłucz, podziel na połówki, wydryluj. Porozkładaj na cieście miejscami po pestkach do góry. Posyp cynamonem. Piecz 50-55 min w temperaturze 180 stopni. Przed wyjęciem sprawdź patyczkiem, czy ciasto się upiekło. Przestudź, wyjmij z formy. Posyp cukrem pudrem, udekoruj orzechami.
Czas ok. 80 min; porcja – 270 kcal, cena 90 gr.Źródło: Świat kobiety