Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ukryty skarbiec z jabłkami"
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 18
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 86
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 100
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 18
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 86
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 100
Składniki
Mąkę przesiej, posiekaj z masłem, dodaj przesiany cukier puder, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, żółtka, zagnieć ciasto. Zawiń je w folię, wstaw do lodówki na godzinę.
Jabłka umyj, obierz ze skóry, przekrój na połówki, usuń gniazda nasienne, miąższ pokrój w kostkę. Wrzuć do garnka, podlej wodą, duś pod przykryciem 10 minut. Wymieszaj z cynamonem i cukrem.
Naczynie żaroodporne wyłóż papierem. 2/3 ciasta rozwałkuj, przełóż do naczynia formując wysoki brzeg. Jabłka wyłóż na dno. Resztę ciasta rozwałkuj, przykryj jabłka, zlep brzegi. Piecz 40 minut w temp. 180°C.
CZAS: około 2 godzinyŹródło: Dobry Tydzień