Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Uszka z grzybami i jajkami"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 156
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 312
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 17
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 114
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 156
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 312
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 17
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 114
Składniki
Ciasto: mąkę przesiej. Wbij jajko, wsyp łyżeczkę soli, wlej 3/4 szklanki ciepłej wody i olej. Wymieszaj. Przykryj, odstaw na ok. 20 minut.
Farsz: grzyby namocz, ugotuj. Odcedź. Pokrój w drobną kostkę. Podsmaż na maśle. Cebule posiekaj, zeszklij. Jajka ugotuj na twardo. Obierz, pokrój. wymieszaj, przypraw.
Ciasto rozwałkuj, wykrój krążki. Ułóż farsz, uformuj uszka. Ugotuj w osolonej wodzie.
Przepis przysłała Sylwia Ładyga z Brzegów.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie