Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wachlarze ziemniaczane z kiełbasą"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6806
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 153
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 333
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6806
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 153
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 333
Składniki
Cebule obierz i pokrój w piórka. Na dużej patelni rozgrzej oliwę. Wrzuć cebulę, smaż, aż zmięknie i zrobi się szklista. Posyp ją solą i pieprzem. Smaż kolejne kilka minut, a gdy zacznie się rumienić, dodaj ocet i cukier. Duś około 10 minut (aż odparuje nadmiar płynu).
Ziemniaki obierz, ponacinaj w poprzek. Naczynie do zapiekanie posmaruj olejem, włóż ziemniaki. Masło utrzyj z czosnkiem i ziołami, posól do smaku. Posmaruj ziemniaki. Kiełbasę pokrój w plasterki i włóż je w nacięcia ziemniaków. Na wierzchu rozłóż skarmelizowaną cebulkę.
Naczynie przykryj folią aluminiową i piecz w 190°C przez godzinę. Zdejmij folię, zmniejsz temperaturę do 160°C i piecz kolejne 15 minut. Podawaj jako samodzielne danie z doprawionym na słono serkiem kanapkowym lub jako dodatek do pieczonego mięsa.Źródło: Naj