Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wafle czekoladowe"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 28
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 26
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 28
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 26
Składniki
Ubij na puszystą masę jajka z cukrem (możesz wsypać szczyptę soli). W rondelku rozpuść czekoladę. Wymieszaj ją z kawą rozpuszczalną oraz likierem migdałowym.
Utrzyj masło. Ucierając, porcjami dodawaj jajka oraz masę czekoladową. Odłóż 1/4 porcji przygotowanego kremu.
Formę keksową wyłóż folią spożywczą. Połóż wafel, posmaruj kremem: tak rób do wyczerpania składników. Wstaw formę na cztery godziny do lodówki, aby wafle stężały.
W tym czasie sparz, obierz i posiekaj migdały. Wymieszaj je z wiórkami kokosowymi. Wyjmij wafel z formy, zdejmij folię.
Wafel posmaruj odłożonym kremem. Posyp migdałami oraz wiórkami kokosowymi i dociśnij je nożem. Ponownie wstaw do lodówki na 2 godz.
<strong>Katarzyna Janeczko z Zamościa</strong>Źródło: Takie jest życie