Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wafle kakaowo-mleczne"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2123
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 971
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20985
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2123
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 971
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20985
Składniki
W rondelku zagotuj wodę, cukier, cukier waniliowy, masło. Lekko ostudź masę. Wsyp mleko w proszku i miksuj tak długo, aż powstanie idealnie gładka masa.
Podziel masę na dwie części. Jedną wymieszaj z kakao. Smaruj wafle na przemian: raz jasną masą, potem kakaową. Przyciśnij wafle ciężarkiem. Odstaw na noc.
Do kremu możesz także dodać posiekane orzechy włoskie, migdały, wiórki kokosowe.
Porcje 15. 40 min. Cena 0,80 zł. Kalorie 459 kcal.
<strong>Barbara Dobija z Roztropic</strong>Źródło: Takie jest życie