Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wafle z masą galaretkową
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 34
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 732
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 84
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 200
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 34
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 732
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 84
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 200
Składniki
W garnku rozpuszczamy masło, dodajemy cukier, śmietankę. Gdy całość się zagotuje zdejmujemy z ognia i wsypujemy galaretkę. Energicznie mieszamy do całkowitego rozpuszczenia się galaretki. Garnek wkładamy do zimnej wody. Gdy krem będzie przestudzony rozsmarowujemy na waflach zostawiając wolne brzegi wafli. Dociskamy kolejnym waflem i tak postępujemy do wykorzystania kremu i fali. Owijamy folią spożywczą, możemy docisnąć czymś ciężkim i odkładamy do lodówki na kilka godzin. Kroimy na mniejsze kawałki. Smacznego!