Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Któż nie pamięta z dzieciństwa wafli z masą z mleka w proszku? Dziś zrobiłam trochę inne, bo o smaku rumowym.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 229
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 229
Składniki
W garnku umieścić masło, cukier, cukier waniliowy i mleko. Zagotować. Gdy przestygnie, przekładamy do miski miksera i dodajemy stopniowo mleko w proszku cały czas miksując na niewielkich obrotach. Następnie dodać kakao po łyżce. Na koniec dodać kilka kropel aromatu rumowego. Zmiksować. Masą posmarować wafel, przykryć kolejnym, znów posmarować, itd. Wafle przykryć folią aluminiową i obciążyć np. książkami. Po kilku godzinach pokroić ma małe wafelki. Włożyć do lodówki najlepiej na całą noc, aby wafle zmiękły.