Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wafle przekładane masą z dodatkiem galaretek to jeden z najszybszych w przygotowaniu deserów. Wystarczy połączyć ze sobą wszystkie składniki, masę rozsmarować na waflach i gotowe! Możecie użyć dowolnych smaków galaretek, a jeśli macie fantazje użyjcie dwóch różnych.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 69
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 106
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 69
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 106
Składniki
Masło podziel na mniejsze części i przełóż do garnka. Wsyp cukier i całość zagotuj do rozpuszczenia się składników.
Następnie zmniejsz ogień, dodaj śmietanę i ponownie zagotuj.
Zdejmij z ognia i wsyp galaretki. Mieszaj energicznie, tak, aby dokładnie się rozpuściły. Odstaw do przestudzenia.
Gotową masę wykładaj na wafle. Wierzch andruta obciąż ciężką książką lub deską, pozostaw do stężenia masy.