Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 50
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 244
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 50
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 244
Składniki
Forma 12 X 16 cm. Można wyłożyć ją papierem do pieczenia lub folią. Spód blaszki wykładamy waflem. Galaretkę rozpuszczamy w 1 szklance wrzącej wody i studzimy. Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Powoli dodajemy ostudzoną płynną galaretkę. Chwilę ubijamy do połączenia się składników. Masę wstawiamy na kilka kilkanaście minut do lodówki, aby lekko stężała. Mieszamy ją co kilka minut. Masę wykładamy na wafel, wyrównujemy i przykrywamy drugim waflem.
Ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Potem już tylko jemy.