Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne mufinki o smaku waniliowym z dwukolorową masa black& white.
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 10049
Szparagi są bardzo smaczne i pełne cennych dla zdrowia składników. Sezon szpa...
Odsłon: 942
Uwielbiasz jeść słodkie batoniki? Jeśli kochasz snickersy, wypróbuj naszą gen...
Odsłon: 298
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 10049
Szparagi są bardzo smaczne i pełne cennych dla zdrowia składników. Sezon szpa...
Odsłon: 942
Uwielbiasz jeść słodkie batoniki? Jeśli kochasz snickersy, wypróbuj naszą gen...
Odsłon: 298
Składniki
Nastawić piekarnik na 180 stopni. Składniki suche czyli : mąka,cukier,proszek do pieczenia wymieszać ze sobą w misce. Składniki mokre tj : mleko , jajko, olej wymieszać w innym naczyniu. Czekoladę połamać na małe kawałeczki. Połączyć składniki mokre z suchymi za pomocą miksera . Do uzyskanej masy dodać połamaną czekoladę. Gotowe porcje ciasta przełożyć do foremek . Piec ok 15 minut . Sprawdzić wykałaczką czy się upiekło. Jeżeli jest sucha to można wyjąć mu-finki z piekarnika .
Masa black&white : Serek mascarpone delikatnie połaczyć z czekoladową nutellą i delikatnie wymieszać (nie do jednolitej masy). Powstały krem przełożyć do rękawa cukierniczego i ozdabić ostudzone mufinki.