Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Warstwowe ptasie mleko"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 28
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 233
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 28
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 233
Składniki
Ubij białka na sztywno. Wmieszaj 75 g cukru i żółtka. Dodaj mąkę, mielone migdały i proszek do pieczenia i wmieszaj do masy jajecznej. Wlej ciasto do tortownicy. Piecz 20 min w 180°C.
pomarańczy obierz, cząstki pozbaw błonek i pokrój na połówki. Rozpuść galaretkę w połowie ilości wody podanej na opakowaniu. Wymieszaj z pomarańczami i wyłóż na ostygniętym spodzie. Odstaw do lodówki, aż stężeje. Następnie wymieszaj jogurt, 80 g cukru i cukru waniliowego.
Rozpuść żelatynę i powoli wlej do jogurtu. Odlej ćwierć szklanki, wmieszaj do niej barwnik. Porcję bez barwnika odstaw do lodówki na 20 min i zalej nią spód z pomarańczami. Schłódź i wylej cienką warstwę jogurtu pomarańczowego. Odstaw do stężenia. Ozdób pomarańczami, śmietaną i czekoladą.Źródło: TV14