Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Warstwowiec ze szpinakiem"
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20659
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 50
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5189
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 50
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20659
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 50
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5189
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 50
Składniki
Czas przygotowania: 60 minut. 1 porcja: 140 kcal. Cena porcji: 1,90 zł
Szpinak rozmroź, osącz na sitku, ew. posiekaj. Na patelni rozgrzej masło. Włóż szpinak. Duś kilka minut bez przykrycia. Często mieszaj. Pod koniec dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę, dopraw solą i pieprzem. Białko ubij na sztywno.
Rybę dwukrotnie zmiel, dodaj pianę z białka, śmietanę oraz wino. Przypraw solą i pieprzem. Wymieszaj. Masę rybną rozdziel na 3 porcje. Jedną część masy wymieszaj z koncentratem pomi dorowym, do drugiej dołóż szpinak, resztę pozostaw bez dodatków.
Podłużną foremkę posmaruj masłem. Na spodzie rozsmaruj jasną masę rybną. Wyłóż na nią masę ze szpinakiem, a potem masę z koncentratem. Wierzch wygładź. Mus piecz 30 minut w temp. 150 st.Źródło: Tina