Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Warzywa na liściach szpinaku"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27446
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1163
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27446
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1163
Składniki
Szpinak bardzo dokładnie płuczę na durszlaku pod zimnym strumieniem bieżącej wody. Pozostawiam, by dobrze obciekł. Suche listki grubo siekam i przekładam na półmisek.
Pomidorki myję, osuszam na papierowym ręczniku. Koktajlowe kroję na połówki, a jeśli używam nieco większych – tnę je na ćwiartki. Ogórek myję, wycieram, obieram, ale tak, by pozostały cieniutkie paseczki skórki. Warzywko kroję w niewielką kosteczkę. Cebulę obieram, płuczę, dość drobno siekam.
Pomidorki mieszam z ogórkiem oraz cebulą. Warzywa przyprawiam do smaku solą oraz świeżo mielonym czarnym pieprzem. Mieszankę wykładam na szpinak.
Majonez mieszam z jogurtem naturalnym tak, by nie było grudek. Sos przyprawiam obranym, przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Polewam tym sałatkę przed podaniem.
<strong>Magdalena Imielińska z Ciśca</strong>
Porcja zawiera ok. 200 kcal
Porcja kosztuje ok. 1,50 złŹródło: Tina