Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Warzywna frittata"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 384
Proste ciasto na kwaśnej, gęstej śmietanie i oleju z rabarbarem. Zaczyna się...
Odsłon: 14760
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 361
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 384
Proste ciasto na kwaśnej, gęstej śmietanie i oleju z rabarbarem. Zaczyna się...
Odsłon: 14760
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 361
Składniki
Jajka dokładnie roztrzep w misce. Dopraw je solą, pieprzem i słodką papryką. Dodaj ugotowany i obrany bób oraz pomidory pokrojone w plastry.
Na patelni rozgrzej łyżkę oleju. Wlej przygotowaną masę jajeczną i delikatnie podgrzej.
Następnie wstaw frittatę do piekarnika rozgrzanego do 200°C, nastawionego na funkcję grill i piecz około 10 minut.
minut przed końcem posyp potrawę parmezanem startym na tarce o drobnych oczkach. Podawaj z gałązkami oregano.Źródło: Kurier TV