Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Warzywna pianka z buraczków"
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 51
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2947
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 294
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 51
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 80
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 51
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2947
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 294
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 51
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 80
Składniki
Buraki ugotuj, przestudź, pokrój na małe kawałki i włóż do robota kuchennego.
Dolej śmietankę, wbij jajka i całość dokładnie zmiksuj. Dodaj sok wyciśnięty z dwóch cytryn, sól, pieprz i cukier.
Filiżanki wysmaruj masłem. Wlej przygotowaną masę buraczaną do jednej trzeciej ich wysokości.
Wstaw naczynia do blachy wypełnionej wodą, po czym umieść ją w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
Piecz piankę około pół godziny. Po wyjęciu ostudź i podawaj owiniętą ozdobnie szczypiorkiem.
Czas przygotowania: 50 min Ilość kalorii na 1 porcję: 260 Stopień trudności: trudneŹródło: Telemax