Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Warzywna tortilla"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 222
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 521
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 222
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 521
Składniki
Sparzonego pomidora i cukinię pokrój w plastry. Podsmaż warzywa na patelni grillowej, używając oliwy. Dopraw je solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi.
Na rozgrzanym maśle podpiecz tortillę. Posyp ją startym serem, ułóż podsmażone wcześniej plastry cukinii oraz pomidora, a w środku wbij jajko.
Smaż całość kilka minut pod pokrywą. Danie posyp zieleniną.
20 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 230
<strong>Małgorzata Kwiatkowska z Krapkowic</strong>Źródło: Super TV