Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Warzywna tortilla"
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20653
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 50
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5188
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 50
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20653
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 50
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5188
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 50
Składniki
Obierz ziemniaki i cebulę, opłucz, pokrój w plasterki. Rozgrzej oliwę w rondlu, wrzuć warzywa i podsmaż je na złoto.
Umyj cukinię i tymianek. Cukinię pokrój w plasterki, oddziel listki tymianku od łodyżek. Dołóż na patelnię cukinię, tymianek i żurawinę i duś jeszcze chwilę.
Jajka roztrzep, przypraw do smaku solą i pieprzem, zalej nimi warzywa. Wstaw rondel do piekarnika rozgrzanego do 175 st. C i piecz 15-20 minut.
Jak to zrobić?
Aby ziemniaki szybko się usmażyły, należy pokroić je w cienkie plasterki. Jeżeli obawiasz się, że po podsmażeniu i upieczeniu będą twarde, możesz je wcześniej podgotować (10 minut).Źródło: Olivia