Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Warzywny burger pod kołderką z kiełków"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 90
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 41
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 235
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5397
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 90
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 41
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 235
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5397
Składniki
Posiekaj cebulę i podsmaż krótko na oleju.
Odsącz ciecierzycę i zmiksuj na gładką masę. Dodaj mąkę i jajko, dokładnie wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem. Dodaj posiekaną natkę.
Uformuj płaskie kotleciki i smaż na oleju z jednej i drugiej strony, aż nabiorą złocistego koloru.
Bułki przekrój na pół, skrop oliwą i podpiecz na rozgrzanej patelni. Posmaruj majonezem. Ułóż część fioletowej cebulki, następnie kotlet. Posyp odrobiną startego sera, połóż krążek papryki, a na wierzchu ułóż kiełki. : Żeby zaostrzyć smak warzywnego burgera, możesz dodać do zmiksowanej masy kilka kawałków papryczki chilli.Źródło: Olivia