Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Warzywny gulasz w dyni"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10589
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 260
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10589
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 260
Składniki
Dynię porządnie wyszoruj i osusz. Ostrym nożem odkrój górną część. Łyżką wyjmij miąższ, pozostawiając ok. 2 cm od ścianek. Wyjmij też miąższ z pokrywy. Aby dynia pewnie stała, zetnij lekko spód, ale uważaj, aby nie przedziurawić skorupy.
Miąższ pokrój w kostkę. Ziemniaki obierz i pokrój w grubą kostkę. Umyj cukinię i całą (razem ze skórką) pokrój w kostkę. Obierz i posiekaj cebulę oraz czosnek.
Na głębokiej patelni rozgrzej olej. Wrzuć kostki dyni i cukinię, posyp solą i pieprzem, chwilę smaż.
Na drugiej patelni podsmaż cebulę i czosnek. Dodaj ziemniaki. Przełóż do dużego garnka, wlej bulion i gotuj 10 minut. Dodaj dynię i cukinię. Gotuj kolejne 10 minut.
Wlej mleko skondensowane. Doprowadź do wrzenia, dodaj mąkę kukurydzianą. Dopraw solą, pieprzem i majerankiem. Wypełnij wydrążoną dynię i natychmiast podawaj.
Czas: 60 minut | Koszt: do 20 zł | Poziom: łatwy |4 porcje, 250 kcal/porcjaŹródło: Tele Tydzień