Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Warzywny miszmasz z serem"
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 66
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8935
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 137
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 34
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 289
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2929
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 66
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8935
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 137
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 34
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 289
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2929
Składniki
Ogórki obrać, przekroić, oczyścić z nasion i pokroić w paseczki. Cebulę obrać i poszatkować drobno. Paprykę umyć, starannie oczyścić, pokroić na kawałki, a kapary odlać na sitku z zalewy.
Na rozgrzanej oliwie, podsmażyć cebulę. Dodać do niej ogórki, paprykę, kapary i rodzynki. Doprawić octem, solą, pieprzem i cukrem. Przykryć i dusić na wolnym ogniu przez 6-8 minut.
Wymieszać mąkę, migdały, proszek do pieczenia, szczyptę soli i odrobinę wody, aż powstanie gładka masa. Kozi ser kroić na kawałki, moczyć w cieście i smażyć na złoto na gorącym tłuszczu. Podawać na warzywach.
Gorące kawałki sera połóż na chwilę na ręczniku papierowym, dzięki temu osączysz nadmiar tłuszczu. Danie posyp koperkiem.
ok. 35 minut.Źródło: Twoje Imperium