Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na wegańską czekoladę - proste i smaczne rozwiązanie dla wegan i miłośników czekolady. Bez dodatku mleka i jaj - tylko naturalne składniki. Spróbuj swojej własnej, domowej czekolady w kilku prostych krokach.
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 123
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 182
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 60
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 145
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 123
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 182
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 60
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 145
Składniki
1. W rondelku podgrzej cukier trzcinowy i olej kokosowy na średnim ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści. 2. Dodaj kakao i mleko roślinne do rondelka, ciągle mieszając, aż czekolada będzie gładka. 3. Dodaj ekstrakt z wanilii i dokładnie wymieszaj. 4. Przelej mieszankę czekoladową do formy do czekoladek lub do foremek na lód wyłożonych folią spożywczą. 5. Wstaw do lodówki na co najmniej godzinę, aż czekolada zastygnie.