Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Latem nie mamy ochoty na przesłodzone desery, których przygotowanie zabiera sporo czasu. Decydujemy się na lekkie i odświeżające opcje. Taka jest właśnie ta galaretka z dodatkiem sezonowych owoców!
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 116
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 818
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 168
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 89
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 517
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 116
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 818
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 168
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 89
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 517
Składniki
Dwie łyżeczki agar agar rozpuszczamy w małej ilości mleka, w kubku. Resztę mleka przelewamy do rondelka i doprowadzamy do wrzenia. Zmniejszamy trochę grzanie. Po rozpuszczeniu agaru przelewamy zawartość kubka do gotującego się mleka. Gotujemy maksymalnie 2 minuty.
Brzoskwinie kroimy w kostkę i wkładamy do salaterek, gdzie wlewamy galaretkę. Odstawiamy do wystygnięcia i stężenia. W między czasie przelewamy sok z arbuza do czystego rondelka i zagotowywujemy, mieszając dodajemy cukier. Gotujemy 5 minut, cały czas mieszając. Odstawiamy do wystygnięcia. Gotowe galaretki kroimy w kostkę i polewamy syropem przed podaniem.