Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na wegańskie mini pączki - idealne na Tłusty Czwartek. Bez jajek i mleka, a jednak pyszne i puszyste. Sprawdź jak zrobić je w domu!
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 123
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 182
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 60
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 145
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 123
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 182
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 60
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 145
Składniki
1. W misce wymieszaj mąkę, cukier i drożdże. Dodaj mleko roślinne, olej, ciepłą wodę i sól. Mieszaj składniki, aż uformują się kulki ciasta. 2. Przykryj ciasto ściereczką i pozostaw na 30 minut do wyrośnięcia. 3. Po tym czasie, uformuj z ciasta małe kulki (pączki), i ponownie pozostaw do momentu aż urośnie. 4. W głębokim garnku lub frytkownicy, rozgrzej olej do smażenia. Smaż pączki na złoty kolor z obu stron. 5. Po usmażeniu, pączki odsącz na ręczniku papierowym, a następnie posyp cukrem pudrem.