Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis w którym jajko zastępujemy połową banana, a mleko napojem roślinnym.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 685
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 673
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1467
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4837
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 685
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 673
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1467
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4837
Składniki
Jabłko obieramy ze skórki i usuwamy gniazda nasienne. Kroimy na plasterki.
Mąkę przesiewany i łączymy z banem (najlepiej rozgnieść go wcześniej widelcem), sodą i napojem roślinnym.
Mieszamy do uzyskania jednolitej masy i dodajemy jabłka. Racuchy smażymy na oleju aż będą zarumienione. Można podawać na ciepło lub na zimno z dodatkiem cukru pudru lub konfitury.